Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού

 

Γιάννης Μπεχράκης

Βραβευμένος Φωτογράφος του Reuters!

O Γιάννης Μπεχράκης είναι κορυφαίος Έλληνας φωτογράφος και φωτορεπόρτερ και έχει κερδίσει αναρίθμητα βραβεία σε όλον τον κόσμο για το έργο του. Φέτος μόνο, διακρίθηκε για το φωτορεπορτάζ του στα νησιά του Αιγαίου όπου κάλυψε την προσφυγική κρίση. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τις 7 διακρίσεις του ως φωτογράφος της χρονιάς στα πλαίσια των Fuji Awards και το 1ο Βραβείο στην κατηγορία General News Stories από World Press foundation για το έργο του στην κάλυψη του πολέμου στο Κόσσοβο το 2000.

Θοδωρής Μάρκου

Φωτογράφος

Ο Θοδωρής ασχολήθηκε με τη φωτογραφία για πρώτη φορά το 2006. Έκτοτε φωτογραφίζει συναυλίες, φεστιβάλ και διάφορα events για πολιτιστικά lifestyle περιοδικά και sites. Αγαπάει τα πορτραίτα διότι του αρέσουν οι άνθρωποι αλλά ασχολείται και με το αστικό και το αγροτικό τοπίο διότι του αρέσει η ησυχία. Έχει μεγάλη αδυναμία στο φιλμ και στις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές αλλά γνωρίζει σε βάθος τις δυνατότητες των σύγχρονων DSLR και γενικώς της ψηφιακής εποχής της εικόνας. Παραδίδει επίσης σεμινάρια φωτογραφίας που διοργανώνονται από τα καταστήματα Public.

Ειρήνη Βουρλούμη

Βραβευμένη Φωτογράφος των New York Times!

To 2014 η Ειρήνη Βουρλούμη αναγνωρίστηκε ως Ανερχόμενη Φωτογράφος της χρονιάς από το περιοδικό Νew Yorker ενώ έργα της έχουν δημοσιευτεί και στη Le Monde στο Business Week και στην Guardian. Έχει κερδίσει πάνω από 6 διεθνή βραβεία για το έργο της και βρίσκεται μόνο στην αρχή της καριέρας της!

Γιώργος Φρέντζος

Φωτογράφος & Ιδρυτικό μέλος του GSC

Ο Γιώργος Φρέντζος ξεκίνησε ως διευθυντής φωτογραφίας το 1982. Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σκηνοθέτες κινηματογράφου όπως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Παντελή Βούλγαρη αλλά και πολλούς άλλους. Έχει επίσης συνεργαστεί για την παραγωγή χιλιάδων διαφημιστικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της European Film Academy (EFA). Eίναι μέλος της Hellenic Film Academy (HFA). Είναι ιδρυτικό μέλος του Greek Society of Cinematographers (GSC).

Αριστείδης Κοντογιώργης

Φωτογράφος και καθηγητής Φωτογραφίας

Ο Αριστείδης Κοντογιώργης είναι Επίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοαουστικών Τεχνών της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει είκοσι επτά ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο ενώ έχουν εκδοθεί είκοσι τέσσερα βιβλία και λευκώματά του. Είναι επίσης μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1985, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2005 και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικών Φεστιβάλ «International Photography Festival Federation» (ΙPFF).

Μαριέττα Φαφούτη

Συνθέτης μουσικής, τραγουδίστρια

H Μαριέττα Φαφούτη είναι αγαπημένη τραγουδίστρια και συνθέτης με 2 προσωπικά album, 5 Ermis Awards για τη μουσική της επένδυση σε διαφημίσεις, άπειρες συναυλίες και συνεργασίες με πολλούς αγαπημένους μουσικούς στο ενεργητικό της! Η Μαριέττα ντύνει με τις μελωδίες της εικόνες, στιγμές και σκηνές είτε αυτές παίζονται στο θέατρο, είτε σε ένα διαφημιστικό σποτ είτε σε παιδικές εκπομπές στην τηλεόραση όπως στο πρόσφατο remake του Παραμυθά! Η αγάπη της για τη φωτογραφία και το video φαίνεται μέσα από την αισθητική των videoclip της και την ικανότητά της να κάνει τις εικόνες μαγικές με τη μουσική της!

Φάνης Παυλόπουλος

Ηθοποιός, Instagram influencer

Ο Φάνης Παυλόπουλος είναι ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας AbOvo. Πέρα όμως από την καριέρα του επί σκηνής είναι γνωστός και με ένα άλλο όνομα, το fanellas, το όνομα του profile του στο instagram που μετρά πάνω από 169.000 followers. H σχέση του με την φωτογραφία είναι ερασιτεχνική με τη βαθιά έννοια της λέξης, είναι ένας έρωτας με την τέχνη της εικόνας!

Tζίμι Δροσινός

Φωτογράφος & Κινηματογραφιστής

Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουάριου 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε Computer Science στο Βέλγιο και παράλληλα ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για την φωτογραφία. Οι σπουδές του συνεχίστηκαν στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, όπου και αποφοίτησε. Ταξίδεψε στον Καναδά για εθελοντική εργασία όπου και διέμεινε για πέντε μήνες. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα αποφάσισε να εστιάσει στον χώρο της φωτογραφίας. Αυτοδίδακτος και με φυσικό ταλέντο, ανέλαβε την πρώτη του επαγγελματική εργασία στον χώρο, φωτογραφίζοντας ενα editorial για την LiFO - "Summer in the City". Από τότε, ταξιδεύει ανά τον κόσμο, παράγοντας καλλιτεχνικό υλικό για καλλιτέχνες, μουσικά, εταιρικά videos όπως επίσης και διαφημιστικές καμπάνιες.

 

 

Υποστηρικτές