Πώς παίρνω μέρος;

Στις θεματικές κατηγορίες Τρέχοντα Ζητήματα, Αθλητισμός, και Φωτογραφία Δρόμου, μπορούν να πάρουν μέρος όλοι όσοι θέλουν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (DLSR, MRLS, Compact) για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2017 έως και 20 Νοεμβρίου 2017. Κάθε συμμετέχων μπορεί να ανεβάσει μίνιμουμ 5 έως και 12 έργα για κάθε πορτοφόλιο, συμμετέχοντας σε μια ή όλες τις θεματικές κατηγορίες. Στη πορεία του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν άλλες τρείς θεματικές κατηγορίες.

Για να θεωρείται μια συμμετοχή έγκυρη θα πρέπει να περιλαμβάνει μίνιμουμ 5 έργα (που πληρούν τους όρους συμμετοχής) σε μια θεματική κατηγορία ή/και όλες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών. Συνολικά από το διαγωνισμό θα προκύψουν 6 νικητές που κερδίζουν Δώρα & Δωροεπιταγές Public (άνω των 9.500 ευρώ) και Προβολή του έργου τους στη Φωτογραφική Έκθεση των Public. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο www.publicmoments.gr/pro.php από Απρίλιο έως τις 20 Νοεμβρίου 2017 με έργα που έχουν δημιουργήσει στο διάστημα αυτό.

Προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από 1/1/2017 κι έπειτα, σχετίζονται με τις θεματικές κατηγορίες Τρέχοντα Ζητήματα-ειδήσεις, Αθλητισμός, και Φωτογραφία Δρόμου και δεν έχουν βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό. Δεν επιτρέπονται φωτογραφίες οι οποίες είναι προϊόν μοντάζ. Οι Φωτογραφίες από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές θα πρέπει να μην είναι μικρότερες από 650KB και μεγαλύτερες από 5MB σε αρχεία JPEG και να περιέχουν αυθεντικά δεδομένα EXIF.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες Τεχνικές Προδιαγραφές

Δε θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες που έχουν αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα. Οι εικόνες θα πρέπει να απεικονίζουν την πραγματικότητα και να μην είναι προϊόν ψηφιακής επεξεργασίας. Επιτρέπονται ΜΟΝΟ μικρές διορθώσεις (post processing) σε PCή Mac με προγράμματα επεξεργασίας όπως το Photoshop, lightroom, όπως ενδεικτικά επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ψηφιακές διορθώσεις brightness/contrast & dodge/burn, η λογική χρήση χρωματικών διορθώσεων, καθώς και η αλλαγή κάδρου (crop). Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να φέρουν υπογραφές και υδρογραφήματα. Επιτρέπεται η μετατροπή έγχρωμης εικόνας σε ασπρόμαυρη.

Δεν θα γίνουν δεκτές εικόνες που είναι προϊόν πολλαπλής έκθεσης, φωτομοντάζ, HDR ή πανοραμικές εικόνες που προέκυψαν από συρραφή άλλων εικόνων. Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πρόσθεση ή αφαίρεση με ψηφιακό τρόπο οποιασδήποτε, έστω και πολύ μικρής, λεπτομέρειας από τη φωτογραφία με χρήση τεχνικών clone stamp. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε ψηφιακού φίλτρου όπως επίσης clarity, sepia κλπ. Επίσης δεν επιτρέπεται η υπερβολική χρήση saturation.

Επιπρόσθετα, και σε κάθε περίπτωση η κριτική επιτροπή έχει δικαίωμα να απορρίψει φωτογραφίες που κατά την ανέλεγκτη κρίση της έχουν υποστεί υπερβολική ψηφιακή επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που έχει αλλοιωθεί το αρχικό τους περιεχόμενο, ή φωτογραφίες που, σύμφωνα με τα δεδομένα EXIF, έχουν τραβηχτεί πριν το 2017, καθώς επίσης, και φωτογραφίες που έχουν υποστεί αλλοίωση στα δεδομένα EXIF. Τα έργα που θα φθάσουν στην τελική φάση για την ανάδειξη των νικητών από κριτική επιτροπή θα πρέπει να σταλούν και στην αρχική (original) μορφή τους. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό, θα πρέπει να αποστείλουν τις φωτογραφίες σε αρχείο υψηλής ανάλυσης, κατάλληλο για εκτύπωση αν και εφόσον ζητηθεί.

 

 

 

Υποστηρικτές

Copyright (c) 2017 - All rights reserved